זקוק לחשמלאי?

שלח לנו קריאה ומיד נשוב אליך!

כל מה שחשוב לדעת על תשתית סיבים אופטיים

אם גם אתם מצאתם את עצמכם בתקופת הסגר מתמודדים עם בעיות גלישה באינטרנט ופגישות זום שנתקעות, אתם לא לבד בסירה הזאת. בעוד שישראל נחשבת אומה של חברות סטארט אפ, מסתבר שיכולות הגלישה האינטרנטיות שלנו, נכון להיום, עדיין יחסית מוגבלות.

נמאס לכם לקיים פגישות ZOOM שנתקעות בכל רגע? האינטרנט לא מפסיק ליפול? אם ככה, אתם כנראה נמנים בין האנשים שמצאו את עצמם עובדים מהבית בתקופה האחרונה ומתאכזבים מתפקוד האינטרנט. אז חדשות טובות יש לנו בשבילכם, פריסת רשת סיבים אופטיים תאפשר לכם להנות מיכולות גלישה טובות יותר. הנה כל מה שצריך לדעת לגבי התקנת רשת סיבים אופטיים בבניין.

רשת סיבים אופטיים בפריסה ארצית – בקרוב בישראל

הצריכה הביתית של אינטרנט רק הולכת וגוברת, במיוחד בעידן בו אנשים בעולם חוששים לצאת מביתם ללא מסיכות פנים. התקופה הנוכחית הובילה להגברת השימוש הביתי באינטרנט גם במדינת ישראל, מה שהוביל לחשיפת האמת הברורה – ישראל לא הייתה מוכנה לשימוש כה מסיבי של אינטרנט על ידי משתמשים ביתיים.

לפי המומחים של צוות התקנת תשתית סיב אופטי של אנלימיטד (חברת תקשורת), אנשים נתקלו בלא מעט תקלות בתקופה הנוכחית. אנו מדברים על עיכובי גלישה, אתרים שקורסים, חיבור אינטרנט שלא מתפקד במשך שעות ועוד שלל "נפלאות". יחד עם זאת, יש גם בשורות משמחות. נכון לכתיבת שורות אלו, ישראל מתקדמת יותר ויותר לכיוון של פריסת תשתיות של סיבים אופטיים ברחבי הארץ, מה שיהיה עשוי לשפר משמעותית את מהירות הגלישה האינטרנטית.

מה אני צריך לדעת על רשת סיבים אופטיים?

נכון להיום, התשתיות של האינטרנט במדינת ישראל מותקנות בשיטה המסתמכת על כבלים מנחושת. הכבלים האלו בעיקרון מוגדרים בתור אמצעי העברת מידע מוגבלים למדי. בפועל, ההגבלה שלהם מתבטאת בעיקר בנושא של מהירויות. ובנוסף לחיסרון הזה בכבלי נחושת, יש עוד חיסרון לשיטה זו אשר טמון בכך, שבפועל, מבנה שמאכלס מאות משתמשי אינטרנט - חולק את אותו ארון תקשורת.

ואם מדברים על סיטואציות כמו סגר ובידוד מפני קורונה, למעשה ייווצרו עומסים משמעותיים בגלישה האינטרנטית. בניגוד לכבלים עשויי נחושת שמצויים כיום ברחבי הארץ, סיבים אופטיים מיוצרים מחומרים שקופים, בדרך כלל זכוכית.

החומרים השקופים מהם מיוצרים הסיבים האופטיים

חומרים אלו למעשה מאפשרים את ההעברה של אור מקצה אחד לקצה השני. בזמן שתשתיות נחושת מפיקות מהירות גלישה ו-UPLOAD של כ-6-12 מגה-ביט לשנייה, המהירות של הסיבים האופטיים עשויה להגיע עד כדי נתון מפתיע של 1 גיגה ביט.

אכן הבדלים אסטרונומיים. נכון לכתיבת שורות אלו, התקנת רשת סיבים אופטיים עדיין לא תהיה מאוד אטרקטיבית במחיר שלה. כרגע התחרות בין חברות התקשורת מתבטאת בעיקר בתחרותיות על הפריסה עצמה של הסיבים האופטיים. לאחר שהתחרות הזו תסתיים וברחבי הארץ יהיו רשתות סיבים אופטיים בפריסה כמעט מלאה, תתחיל התחרות על המחירים.